keskiviikko 29. joulukuuta 2010

J niin kuin jälkilämpö

Jälkilämpö on minulle aina ollut hyvä lämpö.

Saunan lauteilla on ollut mukava makoilla lempeässä jälkilämmössä kädet niskan takana ja silmät kiinni lempiharrastukseni,unelmoinnin,parissa.Talvisen maiseman keskellä ikkunasta loistaa kuu ja hanget on korkeat nietokset.Puissa lumihuntu ja pihalla jäälyhty.
Takkatulen jälkilämpö on myös hyvä lämpö,hiljaisuuden keskellä.
Erityisen hyvä jälkilämpö syntyy toisen ihmisen läheisyydestä,kaikkein kuumimman hetken jälkeen.Sitä lämpöä kaipaan joskus kipeästi.Ja tulevien joulujen kirjeessä joulupukille,se onkin niitä harvoja henkilökohtaisia toiveita.Ja lupaan olla kiltti:)

Jälkilämpö on ollut hyvä lämpö myös Joulun jälkeen.

Aattoiltana kotona istun kynttilöiden valossa ja muistelen,kuinka aiemmin illalla pikku-Siirin kanssa odottelimme malttamattomina joulupukkia.Ikkunoista katsottiin,jokaista kolinaa rappukäytävässä kuunneltiin.....
Ja lopulta soi ovikello!

Kovasti oli Siirillä pukille asiaa,eikä jäänyt pukkikaan jutustelussa huonommaksi.
Myöhemmin illalla,kun Päivi-mummo Kotkasta soitteli,kertoi Siiri kovin tohkeissaan pukin vierailusta ja totesi siinä ohimennen ja vähän ihmetellen,että "joulupukilla oli kyllä ihan Keijo-papan ääni"..:))

Jälkilämmöissä olen näitä joulun jälkeisiä päiviä viettänyt ja itseäni lämmitellyt.
Menneet joulut ovat kulkeneet kuvina silmissäni.Ne lapsuuden joulut ja omien lasten lapsuuden joulut,joita vietettiin mummun ja papan luona.

Tämän joulun paras joululahja on ollut pikku-ukko.
Siiri tosin eilen vierailullaan halusi enemmänkin keskustella tulevasta hoitokoirasta,kuin vauvoista.Ja mummo joutui taas leikkimään pikkusiskoa,joka ei paljon saanut tehdäkään,koska "ei noin pienet vielä osaa".Suostui kuitenkin katsomaan kuvia vauvasta,joita ylpeä isä esitteli.Eräässä kuvassa oli päälle puettu erään englantilaisen jalkapalloseuran pipo ja pelipotkari numerolla 4.Ja isähän pelaa samalla numerolla myös.....

Joulut tulevat ja joulut menevät.Mutta elämä jatkuu.

Vuoden vaihtumista odotellessa vähän nostalgiaa musiikin muodossa ja sinulle nauravasilmäinen jörrikkä,jos kuulet tämän:Carpe diem!

"

9 kommenttia:

 1. Lämpöä jatkoonkin siskosein!
  Missähän se nauravasilmäinen vaeltaa ? Pitääkö Sinun, kuin minunkin, piirrellä uusi elämänkartta tulevan toiveilla merkittynä ja kiinnitellä sähköpylväisiin ? Kenties.

  VastaaPoista
 2. Toivottavasti hän kuulee, tämä nauravasilmäinen! Oikein mukava joulu oli sinullakin pikku Siirin kanssa.. Onnea ja rakkautta Sinulle sisko rakas tulevaan uuteen vuoteen 2011!

  VastaaPoista
 3. Kiitos siskot kommenteista!Olen ikuinen optimisti,vaikka elänkin "pää pilvissä ja jalat ilmassa":)

  VastaaPoista
 4. niinpä menneitä sitä jo muistellaan sitä on jo senverran takana että on mitä muistella, onnellista uutta vuotta 2011...sen on pakko olla hyvä vuosi, päätin niin..

  VastaaPoista
 5. Jälkilämmössä on myös hyvä riitojen jälkeen puhua ja sopia :) Ja mikä sen parempi kuin paineita päästää ulos ja sopia sitten, alittaa taas puhtaalta pöydältä. Ja sehän me osataan vai mitä? ;) Hyvää uuttavutta myrskyliini <3

  VastaaPoista
 6. Myrsky-sisko..tuo oli hyvä toivomus joulupukilta..voisin laittaa samanmoisen toiveen vetämään.
  Hyvää Uutta Vuotta Sinulle. Ens vuonna tavataan...joohan..!?

  VastaaPoista
 7. Onnellista ja hyvää Uutta Vuotta Aikku,Kepa kuten muutkin!Ensi vuonna varmasti tavataan ja sitten halataan.Ja aivan erityishalit prinsessalle,jolla on aivan ERITYINEN syy odottaa tulevaa vuotta!

  VastaaPoista
 8. Voi sentään sisar myrsky. Sinulla on paljon uusia ihania juttuja edessäsi. Tulevana kesänä toivottavasti Harakanpesän kulmilla Kettukalliolla saunomme ja kuistittelemme ja sau..... jne.

  Sain Joulupukilta uuden rullan jeesusteippiä!

  VastaaPoista
 9. Voi Anna,tänä vuonna heitetään jeesusteipit järveen ....ja perään ei sukellella:)Jookosta?!JOO!!

  VastaaPoista