perjantai 11. maaliskuuta 2011

Kirjamaassa mieli maassa?Pitkästä aikaa olen sukeltanut kirjojen maailmaan niillä vapailla ajoilla,joilla työn jälkeen olen jaksanut muutakin tehdä kuin nukkua.
Olen lukenut loppuun nobelisti Le Glezion Alkusoitto-teoksen,joka sai minut valitsemaan myös tämän musiikin,aiheeseen liittyen.
Lukemisen alla on nyt aivan toisenlainen kirja,nimittäin Selja Ahavan Eksyneen muistikirja.
Luen kirjaa ja pidän välillä taukoa,vaikka se tempaa mukaansa ja tuntuu mahdottomalta lopettaa kesken.Mutta pidän taukoa.Kudon sukkaa välillä ja puran ja kiroan kantapäätä,jonka tekeminen on unohtunut ja ohjeistakaan en tahdo ymmärtää.
Vai kiroanko sittenkään kantapäätä?
Kiroanko väsynyttä itseäni,joka välillä on niin väsynyt ettei muista asioita.Joka pelkää alkavaa dementiaa tai mitä kaikkea muuta.....
Ja Kadonneen muistikirja alkaa yht`äkkiä muuttua melkeinpä todeksi tässä ja nyt,oman olohuoneeni sohvalla.

"Entäpä jos meistä vähitellen tulee toistemme
pelkojen tai unelmien kaltaisia?
On siis tärkeätä unelmoida
etteivät pelot toteudu"
- Eeva Kilpi -

Paras lapsiystäväni,prinsessa Aurooraksi naamioituneena,pyrähtää ovesta sisään puolen päivän jälkeen.Ja kas,ei ole väsymystä ei yhtikkäs mitään vaivoja.
"Haara,perus,haara,perus" ja niin hyppii mummokin tomeran ohjaajan komennossa.Näin treenataan jumpassa,kertoo Siiri.Ja tekis sullekin hyvää.Kyllä,hyvää tekee,täytyy myöntää.

"Mistähän syystä minä oikein kannatan demokratiaa,enemmistön valtaa,
kun itse tulen kuitenkin aina kuulumaan vähemmistöön:kummallisiin"
- Eeva Kilpi -

Kun istun yksin kotona illalla,minä katselen keskeneräistä kudinta ja keskeneräistä kirjaa tyynen rauhallisena.
Otan mukavan asennon sohvan mutkassa,ummistan silmäni ja alan unelmoida kaikesta siitä,mitä teen sitten,kun.....

Ja seuraavalla kirjastokäynnillä yritän saada käsiini Pedron antaman hyvän kirjavinkin,"Moottoripyöräpäiväkirjan,jota en ole lukenut

16 kommenttia:

 1. Kun luen samakasalaisten blogeja tänään, alan ymmärtää mistä "kantapään kautta opittua" -lause on saanut alkunsa. Hienosti kuvailet arkipäivän touhuja ja tunnelmia.

  Väsymys on ikuinen seuralaisemme ja kielii ihmisistä, jotka haluavat elää vähän enemmän kuin aika riittää...Muistan ennen joskus valvoneeni puoli kolmeen asti kirjan takia, enää en tee sitä, en edes miehen takia... ;))

  VastaaPoista
 2. Hei ystäväin!
  Väsymys on jatkuva kumppani, vaikken töissä enää käy! Yritän dieettiä, jos sokerit ois alhaalla ja mieli korkeella, ehkä väsymyskin katoaa. Mutta kevät keikkuen tulevi, Siirin lailla! Mukavaa viikonloppua !
  Kirjojen lukua kaipaan, vaan ei enää onnistu.

  VastaaPoista
 3. Pedro toivoi jotakin muutakin?

  Ihana terapeutti Sinulla, mutta lapsenlapsethan ovat ja pikku-ukkokin kasvaa kai silmissä? Kävin Villissä Lännessäkin toissa päivänä ohimennen ja hain jotakin viimeisiä rojuja vieläkin, mattoja ja törkyä on jossakin varastossa yhä edelleenkin, mutta kun täällä on niin vähän tilaa että olen joutunut hommaamaan huonekaluja jo muualle ja myymään melkein kaikki:( Tuli vähän ahdistunut olo, mutta tänään se oli pois puhallettu ja mieli on kevyt ja vapaa pitkästä aikaa.. Luen hypnoosimestarin kirjaa oman pään hallinnasta:) No se ei varmaan tähän auttanut ollenkaan, mutta muuten vain luen.Ja sitten myös Ann Heberleiniä, tiedä onko kovin viisas valinta?

  Lisäksi sain onnentuojalta postipaketin,jossa oli positiivarijuttuja ja Heli Laaksosen runokirja!!Että jotkut aina jaksavat ja minä vain häijyilen:)Halauksia ja kevättä Sinulle sisko!

  VastaaPoista
 4. Siskoseni, kirjat ovat parhaita talvi- ja miksei jokavuodenaikaystäviä, lastenlapset vielä parempia. Kirjoitusväsymystä on myös ilmassa monella suunnalla, lieneekö sekin kevätväsymystä.
  Jaksamista .. hih.. kantapään kautta! Kesä tulee...

  VastaaPoista
 5. Kirjanluku aika on ollut täälläkin..kun olen ollut lomalla.
  Ihania kevät päiviä Sulle.

  VastaaPoista
 6. Kävin kirjakaupassa ostamassa ystävättärelle synttärilahjaa ja oi,oi kun oli paljon taas houkutuksia. Mukaani jäi kirja Isodieetti, laihdu kilo viikossa. Tämä on kolmen ruotsalaisen ravitsemusasiantuntijoiden kirjoittama. Paljon on hyvää tietoa ja reseptejä, mutta on niin omituisia ruokia, että taitaa jäädä tekemättä. Mukavaa lukuviikonloppua!

  VastaaPoista
 7. Kiitos kommenteista siskot!
  Milena:Kyllä kai se on vähän niin,että haluaisin tehdä enemmän,kuin jaksan.Siis niitä aivan toisenlaisia asioita.Suunnittelen jo kovasti eläkepäiviäni ja tämä uupumus onkin varmaan ihan asiaan kuuluvaa valmistautumista luopumiseen jostain.
  Ja Mustis:Sitä valmistautumista uuteen minäkin teen mm.vähän samalla tavoin.Siis heittelemällä kaikkea turhaa pois.Tuntuu,että haluaisi kotia myöten pistää kaiken ihan uuteen uskoon:)
  Anna,Marizan,peequu ja Kepa:Kirjat ovat minulle rakkaita ja on tuntunut,että elämästä uupuu jotain tärkeää,kun ei ole niitäkään oikein jaksanut lukea.
  Siiri ja pikku-ukko tuntuvat tällä hetkellä elämäni tärkeimmiltä asioilta ja tuottavat suurinta iloa.
  Kyllä muistan Mustis Pedron kehoituksen tarttua Sinuheen.Omani on ollut vuosia lainassa,tiedä saanko takaisinkaan.Täytyy ehkä turvautua Paavo-poikani kirjahyllyyn .

  VastaaPoista
 8. Iloa edelleenkin Sinulle lapsenlapsistasi kuten minullekin omistani,ne menevät yli jopa jonkun muun edelle tottakai ja jos ymmärrystä löytyy se on aina plussaa, sydämeni voittaa niin monella tavalla:)

  Sinuhe on ehkä pakko hankkia, minullakin on tainnut olla, mutta muutossa olen niin paljon antanut, myynyt ja lahjoittanut ja taas voi kohta olla sama rumba edessä uh..

  VastaaPoista
 9. olen pitkästä aikaa innoissani lukenut :) elizabeth gilbertin kirja omaa tietä etsimässä (josta on tehty julia roberts-leffa EAT PRAY LOVE)osui silmiini jyväskylän liikenneaseman ärrällä. suosittelen!
  aloitin minäkin pedron kehotuksesta sinuhen ja pääsin siihen kohtaan kun tämä innokkaana poikana vie neferjne:lle omaisuudenluovutuskirjansa - enkä jaksanut pitemmälle. ei sillä että waltari huonoa tekstiä olisi, en vain sitä neferneferneferiä jaksanut!

  VastaaPoista
 10. kirjoja ja hyviä.. siinä tärkein. nyt olen kyllä levon tarpeessa.. hyvä tarina

  VastaaPoista
 11. Kiitos aikku ja Teetee!Minäkin olen ollut levon tarpeessa ja iloitsen nyt,kun jaksan vähän lukeakin.Mulla on vähän ollut sellaisia huimausoireita,jotka pikkusen pelottikin,mutta nyt niitä tutkitaan ja ainakin toistaiseksi ihan vaarattomia ovat.Se tieto helpotti kummasti.Kevät tulee ja kohta kesä ja kesähän tunnetusti parantaa kaikki vaivat,olevat ja olemattomat:)DD

  VastaaPoista
 12. Minä olen kirjafriikki, ja joskus luen "vahingossa" kahteen kolmeen saakka, mutta ihme kyllä ei aamulla väsytä sen takia. Kai se on niin rentouttavaa tuo lukeminen.

  Ihmeen pirteä olo on nyt ollut kun olen töissä, kai se työttömyys vaikutti jotenkin siihen pirteyteen, kun nyt ei ole ollenkaan väsähtänyttä olotilaa. Ei harmita vaikka tänään on kaksi kokoustakin illalla peräjälkeen niin etten ehdi kotiin välillä.

  Eilen aloitin islantilaisen dekkarin. Sitten pitäisi kai hankkia se deittikirja, jossa on minunkin kommenttini.

  Siskoni mies on kirjoittanut kaksi aika kivaa kirjaa, Hauen saunottajat ja Talvitietä pitkin. Taitaa niitä olla joissakin kirjastoissakin.

  Omaelämänkerrallista kerrontaa, vähän Havukka-ahon ajattelijan tyyliin mutta ei sillä tavalla hauskaa kuin Havukka-Ahon ajattelija mielestäni on, mutta kerrontatyyli tuo jotenkin sen mieleen. Pohjoisen muhevaa puhetyyliä.

  http://city.porvoo.fi/maakuntakirjailijat/suo/paso_eero.htm

  Eero on Utajärveltä kotoisin.

  VastaaPoista
 13. Kiitos vinkistä Laali!Havukka-ahon ajattelija on kirja,jonka verkkaisesta,mutta terävästä elämänfilosofiasta tykkään.Kun seuraavan kerran menen kirjastoon,niin katselen tuota siskosi miehen kirjaa sieltä.Nyt on menossa mm.Karin Fossumin vanha dekkari Ken sutta pelkää.Se Selja Ahavan kirja on vähän surullisen haikea teos muistin menetyksestä.Kunpa selviäis siltä kohtalolta.Täällä paistaa nyt aurinko ja on vielä huominen lomapäivää,joten jaksaa valvoa ja lukeakin:)

  VastaaPoista
 14. Koskas se Myrsky ajatteli kirjoitella lisää? ;)
  Jos nyt vaikka muutamat taistolais-laulut löytyisi ennen vappua, mitäs sanot? ;D

  VastaaPoista
 15. tuota ihanaa boleroa pitää soittaa täysillä.. siinä on sitä jotain... jep olet pitänyt taukoa jo pitkään.. Toivon että voit hyvin.. minulla meni huimaukset ja väsymyksetkin pois kun vitamiinit pistetiin kuntoon eli d, b 12 ja nyt monivitamiinia ja rautaa.. on olo jo "nuorekas"
  toki olen kirjoitellut kokoajan.. se on mun tapa elää lukea ja kirjoittaa.. jokeri toivoisi näkevänsä sinut helatorstain viikolla, minä lupasin kertoa viestiä, hän ehdotti vanhankellaria, kun ei muuta osannut, mutta sieltähän voi lähteä ja viedä jokeria ihan mihin vain, minulla on edessä hilpeä synttärijuhlien sarja.. tämä populaatio viettää joka kuukausi jotain juhlaa ja toukokussa on kaikkiaan 6 juhlat + vappu päälle.. helluntaina on siis meille heila että not hätä;)) DDD

  VastaaPoista
 16. MYRSKYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY!!!????Misä sää oot? Mullon ikävä!

  VastaaPoista