sunnuntai 13. tammikuuta 2013

N niin kuin Nyt


Joulu on eletty ja vuosikin vaihtunut.

Ja sukuun,tähän lähiperheeseen,on syntynyt uusi pieni ihminen,mustatukkainen prinsessa.
Kuinka paljon iloa ja valoa voikaan lapsi ympärilleen säteillä,pelkällä olemassaolollaan!

Minä olen tutustunut häneen varovaisesti.Kepeästi,vähän niin kuin salaa hipaissut poskea,hiuksia.Syliin en ole ottanut vielä kertaakaan.Ei niin ettenkö olisi halunnut,vaan siksi,että olen pelännyt omaa reaktiotani.Että jos alankin itkeä,siinä kaikkien nähden.Niin kovin lähellä on aika,jolloin pidin sylissäni pientä punatukkaista poikaa.Häntä,josta sitten pitikin tulla enkeli.

"Kiinni äidin kylkeen
on halu
pienen hylkeen

Nuku,nuku pienoinen
äiti kuiskuttaa

Meren ylle sateenkaaren
valas ruiskuttaa"

- Jukka Itkonen -

Isoveli,prinssi Kasper on kunnostautunut remonttimiehenä.Joulupukin kontista löytynyt porakone,jolla voi porata ja irrottaa muttereita kuten aikamiesten koneilla,on kuluttanut jo melkoisen määrän pattereita.Ja muutama päivä sitten löytyi kulmahiomakone,joka mummon oli ihan PAKKO ostaa täydentämään työkalupakkia:)
En todellakaan ole mikään tavaran kerääjä,vaan omasta mielestäni ihan maltillinen ja joutavaa kulutusta vastustava ihminen,mutta joitakin asioita mummo,joka on ollut myös pienten poikien äiti,ei voi vastustaa.:)

Tämä vuosi on tärkeä vuosi myös suvun isoimmalle prinsessalle,josta tulee KOULULAINEN!Jos on suurta olla eskarilainen,niin eihän se ole mitään koululaisen rinnalla!Hän on tutustuttanut minut Angry Birdseihin.Olen onnistunut tuhoamaan muutaman possun ja saanut jokusen pallon vierimään oikeaan paikkaan.Mutta onneksi hän mieluiten kuitenkin pelaa kanssani lautapelejä,joissa silloin tällöin olen onnistunut hänet ihan oikeasti voittamaan:)

Ja entäs minä...

Parin viime viikon aikana olen huomannut,että minun on hieman kevyempi hengittää.Että jokainen aamu ei enää herätä ikävällä,eikä ilta nukuta kyyneliin.
Silti sytytän ennen aamukahvia tuikut ikonin ja rakkaiden kuvien eteen.Pidän huolen,että vieressä on aina tuoreita kukkia.

Kun olen paljon lueskellut runoja,niin tämä Risto Rasan runo tuntuu jotenkin sopivan kuvaamaan mielen maailmaani.Kevättä kohti kuitenkin on matka.

"Minussa on leskenlehden lapsellinen
riemu
kun se kevään loasta työntää aurinkoisen
siansilmänsä toisen kainaloon,
minussa on sen syksyisten
ylikasvaneiden lehtien
repaleinen murhe"

Ja tällä ikäväni matkalla olen todeksi kokenut myös nämä Kai Niemisen sanat:

"En minä luota niihin
jotka tietävät oikeat vastaukset,
kuka tahansa pystyy siihen.
Sitä minä arvostan,
joka tietää oikeat kysymykset"


2 kommenttia:

 1. Voi myrskysisko. Itketään ja nauretaan, ilosta ja surusta. Siitä se sydän täyttyy.

  Kivuliasta on kulkea muistoissa. Itkeminen auttaa, ainakin minua kun kirjoitan äidistä. Ja muista jotka olen menettänyt millä tavalla vaan.

  Luovun samalla itsestänikin. Pala palalta.

  Voimahalaus!

  VastaaPoista
 2. Löysin vahingossa syyskesäkuvia jostakin Sinulle hyvinkin kipeän rakkaasta ja tutusta paikasta. Siellä kyykötin tietämättä kuvaajasta yhtään mitään. Sain jättää hyvästit konkreettisesti. Oli vielä kesä, jos muistat, ja kuvailin kellotapulia sinistä taivasta vasten ja siitä tuli aivan uskomattoman kaunis, mutta hemmetin vino kuva, jota picasalla yritin korjailla, mutta kun siirsin valikoimaan, niin se hemmetti vinotti yhä edelleenkin? Sanonko perekele, en sano. Silloin pelkäsin puolestasi pimeää syksyä, surua ja ikävää.

  Surusi vuosirengas on nyt kipeästi täyttymässä ja on aivan Luojan lykky, että Sinulla/Teillä on se uusi pieni Tulija, joka ehkä pehmentää tätä viiltävää surua.

  Joskus ajattelin, että koira/koirat oli minun itkuliinani. Hänen vuokseen minun piti jaksaa ja elää, kun ei muuta pimeässä nähnyt. Joskus pelkkä koirakin voi olla pelastusrengas, mitä suuremmalla syyllä sitten ovatkaan lapset.

  "Ota riski, elämä on riski".. mutta etene omalla aikataululla ja anna itkun tulla, kyllä vauva sen kestää..

  Ihastuttava prinssi Kasper ja tuleva neiti Koulukas ovat valonsäteitä elämässäsi, pidä niistä kiinni. Rasan runo puhutteli minua kovasti. Hammasrautani nauravat aina kanssasi, vaikka sydän märkänis..

  VastaaPoista